Brownies ispinner

Vil du ha en ny og kreativ måte å servere Brownies på til sommerfesten eller barnebursdagen? Hva med Brownies-ispinner med ostekrem? Supergode, fargerike og morsomme – i tillegg blir det mindre kliss når man kan spise den rett fra pinnen. Disse vil garantert bli en snakkis når de serveres og passer perfekt når man skal servere mange.

45 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Brownies Langpanne

2 stk egg

1,5 dl vann

150 g smeltet smør

Ostekremglasur::

1 pose Glasurmiks til Ostekrem

125 g kremost naturell

50 g romtemperert smør

Pynt Ulike konditorfarger Kakepynt etter eget ønske Ispinner (fås kjøpt på f.eks. hobbybutikk)

Fremgangsmåte

1. Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt. Dette er essensielt for å unngå klumper i glasuren.

2. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

3. Fordel deigen i en langpanneform på ca. 30×37 cm. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i 30-35 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg godt med mot slutten av steketiden. Pass på at kaken ikke blir for lite stekt, da den vil være vanskeligere å dele og servere. (Har du ikke en form på den størrelsen kan du bruke den du har i ovnen, enten ved å lage gjerder med aluminiumsfolie for å få riktig størrelse eller bruke hele formen og redusere steketiden med ca. 5 minutter).

4. Avkjøl kaken i formen. Mens kaken avkjøles lager du glasuren.

5. Bland glasurmiksen til ostekrem og tilsett det myke smøret og kremosten. Visp kraftig til du får en kremete konsistens. (For ekstra luftig glasur kan du bruke kjøkkenmaskin med visp, da får du maksimalt med luft inn i glasuren så den blir myk og luftig)

6. Fordel den ferdige ostekremen i 4 skåler og tilsett ulike konditorfarger til du får ønsket farge. Del kaken i porsjonstykker og stikk en ispinne i hvert stykke. Legg gjerne et mellomleggspapir under hvert stykke, så de blir enklere å løfte fra brettet. Pynt med kakepynt etter eget ønske og server til glade gjester.

Tips: