Brownie-Sjokolademousse-Trifle

Trifle er betegnelsen på en lagvis dessert som stammer fra England. Opprinnelig lages den ved at vaniljesaus, sukkerbrød, frukt og krem legges lagvis i et gjennomsiktig glass eller en glassbolle. Med denne oppskriften kan du lage Brownie-Sjokolademousse-Trifle, en sjokoladefest i et glass med brownies, sjokolademousse og krem lag på lag. Desserten gjør seg utrolig godt på et dekket bord og er veldig enkel å lage, spesielt hvis du har noen rester av Brownies liggende som du gjerne vil bruke opp. Trifle er en skikkelig festdessert som passer perfekt til litt mer høytidelige anledninger, som nyttårsaften eller julebord. Dessuten kan du lage den klar på forhånd slik at du slipper å trekke inn på kjøkkenet mellom middag og dessert for å forberede. Du er garantert å få komplimenter fra alle sjokoladelskerne der ute når denne herligheten kommer på festbordet.

60 min

Ingredienser

( 8 porsjoner )

1 pose Brownies Langpanne

1 stk egg

1 dl vann

100 g smeltet smør/margarin

1 pk Sjokolademousse

3 dl melk

1,5 dl krem til pisking

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

2. Ta frem en liten langpanneform (20 x 30 cm). Smør formen og legg bakepapir i bunnen (klipp gjerne til så får du en penere og rettere kant på kaken). Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i 25-30 minutter. Bruker du en større form må du redusere steketid

3. Avkjøl kaken i formen.

4. Når kaken avkjøles lager du sjokolademoussen ved å blande de to posene med TORO Sjokolademousse med 3 dl melk. Pisk med en mikser i 5 minutter.

5. Pisk 1,5dl krem med litt sukker

6. Legg Brownies, sjokolademousse og krem lagvis i serveringsglass og sett i kjøleskapet i minimum 15min.

Tips: