Bløtkake til 17.mai

nart er det 17.mai og kakebord over hele Norge fylles opp med flotte kaker pyntet i rødt, hvitt og blått. Tradisjonen tro, må man ha en bløtkake til 17.mai. Få kaker skaper mer feststemning enn en høy og imponerende bløtkake, spesielt når den er pyntet som det norske flagget. Denne oppskriften gjør det enkelt å lage bløtkake til 17.mai, sukkerbrødet blir saftig og luftig, det er lett å dele i tre deler og smuler ikke. Lykke til med planleggingen og feiringen av nasjonaldagen!

75 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Bakemiks til Bløtkake

1 dl vann

3 stk egg

Fyll:

3 dl kremfløte

3 dl vaniljekrem

2 dl syltetøy

1 dl appelsinjuice

0,5 beger jordbær

0,5 beger bringebær

Pynt:

5 dl kremfløte

0,5 beger jordbær

1 beger blåbær

0,5 beger bringebær

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 170 °C (ved varmluft 170 °C). Ta eggene ut av kjøleskapet for å romtemperere dem.

2. Bland 3 egg og 1 dl vann lett sammen, tilsett posens innhold og pisk kraftig med en mikser i 3 min. Ha røren over i en smurt, rund springform (ca. 24 cm), der bunnen er dekket med bakepapir.

3. Stek på midterste rille i 35 minutter, avkjøl kaken i formen på rist. Mens kaken avkjøles pisker du krem av kremfløten.

4. Del sukkerbrødkaken i tre lag. Legg første delen på fatet du skal bruke til kaken (det vil være vanskelig å flytte kaken etter den er pyntet). Dynk det første laget med 1/2 dl appelsinjuice. Pisk 4 toppede skjeer av kremen inn i vaniljekremen slik at denne blir lettere og luftigere.

5. Fordel vaniljekremen og halvparten av syltetøyet, samt kuttede jordbær og bringebær over den første delen av kaken, spar de fineste bærene til å pynte med på toppen. Ikke legg krem helt ytterst i kantene, da disse vil dekkes når bløtkaken synker litt sammen fra tyngden av neste lag. Legg på neste delen av kaken og dynk denne med resten av juicen, fordel resten av syltetøyet, bærene satt av til fyll og kremen over og legg på den siste delen av kaken som topp.

6. Dekk kaken med krem som er satt av til pynt, slik at den blir glatt og pynt med kremstriper laget med en sprøytepose. Lag det norske flagget ved hjelp av jordbær og blåbær. Kaken bør pyntes tett opp til servering og stå kaldt før servering slik at ikke kremen smelter og renner utover. Kos dere på nasjonaldagen!

Tips: