Asiatiske risboller med peanøttsaus

Gode risboller uten kjøtt. Server favorittgrønnsakene, kuttet i lange biter og dypp dem i den tomatiserte peanøttsausen.

30 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1,5 dl Superris med quinoa, bokhvete og sortøyebønner

2 dl vann (til koking av ris)

1 dl valnøtter

1 stk løk

2 stk hvitløksbåter

0,5 ts salt

3 ts thai curry paste

2 ss soyasaus

2 ss vann

1 ss maisenna

Peanøttsaus:

200 g hakkede tomater

100 g Peanøttsmør

1 ss sitronsaft

2 ss honning, flytende

3 ss soyasaus

0,5 ts spisskummen

0,5 ts koriander

Grønnsaker:

1 stk agurk

2 stk gulrøtter

2 stk paprika, forskjellige farger

1 bunt gressløk Bruk ca 250 g ferdig kokt superris

Fremgangsmåte

1. Kok superrisen som beskrevet på pakken med vann.

2. Grovhakk valnøtter og rist dem i en varm panne. Avkjøl noe og hakk dem ganske så fine for hånd. Fres så vidt finhakket løk og hvitløk i litt olje i middels varm panne, avkjøl.

3. Bland alt og ha i salt, curry paste, soyasaus, vann og maisenna. Bruk en foodprocessor/stavmikser og kjør det hele sammen til en grov farse, dvs. at det fortsatt er noen biter igjen. Forsett med å arbeide dette sammen, bland med en skje. Ev. bruk engangshansker og jobb det sammen med hendene. Virker farsen for fast? Tilsett noen dråper vann til den er god å forme.

4. Ha kaldt vann i et glass. Dypp en skje i vannet og form små boller av risblandingen. Det blir mellom 15 og 20 stk. Ha olje i en middels varm panne, slik at bunnen dekkes. Stek bollene til de er gylne og litt sprø.

5. Peanøttsaus: Kjør 200 g tomater til en tykk saus med stavmikser. Bruk vanlig visp og rør inn peanøttsmør, sitronsaft, honning, soyasaus, spisskummen og koriander.

6. Kutt grønnsaker i lange og fingertykke biter og dypp dem i sausen.

Tips: