Søk

Asiatiske risboller med peanøttsaus

Ingredienser til 4 porsjoner

Gode risboller uten kjøtt. Server favorittgrønnsakene, kuttet i lange biter og dypp dem i den tomatiserte peanøttsausen.

  • 1,50 dl Superris med quinoa, bokhvete og sortøyebønner
  • 2,00 dl vann (til koking av ris)
  • 1,00 dl valnøtter
  • 1,00 stk løk
  • 2,00 stk hvitløksbåter
  • 0,50 ts salt
  • 3,00 ts thai curry paste
  • 2,00 ss soyasaus
  • 2,00 ss vann
  • 1,00 ss maisenna
  • Peanøttsaus

  • 200,00 g hakkede tomater
  • 100,00 g peanøttsmør
  • 1,00 ss sitronsaft
  • 2,00 ss honning, flytende
  • 3,00 ss soyasaus
  • 0,50 ts spisskummen
  • 0,50 ts koriander
  • Grønnsaker

  • 1,00 stk agurk
  • 2,00 stk gulrøtter
  • 2,00 stk paprika, forskjellige farger
    • Garnityr

    • 1 bunt gressløk
    • Bruk ca 250 g ferdig kokt superris

Gode risboller uten kjøtt. Server favorittgrønnsakene, kuttet i lange biter og dypp dem i den tomatiserte peanøttsausen.

Slik gjør du:

  1. 1Kok superrisen som beskrevet på pakken med vann.
  2. 2Grovhakk valnøtter og rist dem i en varm panne. Avkjøl noe og hakk dem ganske så fine for hånd. Fres så vidt finhakket løk og hvitløk i litt olje i middels varm panne, avkjøl.
  3. 3Bland alt og ha i salt, curry paste, soyasaus, vann og maisenna. Bruk en foodprocessor/stavmikser og kjør det hele sammen til en grov farse, dvs. at det fortsatt er noen biter igjen. Forsett med å arbeide dette sammen, bland med en skje. Ev. bruk engangshansker og jobb det sammen med hendene. Virker farsen for fast? Tilsett noen dråper vann til den er god å forme.
  4. 4Ha kaldt vann i et glass. Dypp en skje i vannet og form små boller av risblandingen. Det blir mellom 15 og 20 stk. Ha olje i en middels varm panne, slik at bunnen dekkes. Stek bollene til de er gylne og litt sprø.
  5. 5Peanøttsaus: Kjør 200 g tomater til en tykk saus med stavmikser. Bruk vanlig visp og rør inn peanøttsmør, sitronsaft, honning, soyasaus, spisskummen og koriander.
  6. 6Kutt grønnsaker i lange og fingertykke biter og dypp dem i sausen.

Tagger

Lunsj Middag