Asiatisk grønnsakssuppe med frisk ingefær og lime

Dette er en hjemmelaget grønnsakssuppe som er full av deilige asiatiske smaker, takket være gode grønnsaker og eksotiske kryddere.

20 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 stk sitrongress ( slå gjerne på denne med baksiden av kniven for å få frem aromaer )

0,25 ts Kajennepepper malt

1 ts Hvitløkspulver

2 ss fish sauce (nam plah)

1 ss finhakket ingefær

0,5 ts Ingefær malt

2 l vann

2 blokk Grønnsakbuljong blokk

200 g sopp (champignon, aromasopp, shitake, østerssopp eller det du har tilgjengelig)

1 ss Kruspersille

0,5 pk vårløk

1 stk lime

1 stk gulrot, terninger

Fremgangsmåte

1. Bland alle ingrediensene med unntak av persille og vårløk. Kok opp og la småkoke i ca 10-15 min. Mot slutten av koketiden tilsett persille, vårløk og saften av 1 lime.

Tips: