Søk

Muffins med seigmenn til 17. mai

Ingredienser til 12 porsjoner

17 Mai muffins med seigmenn gir deg assosiasjoner til barnetoget. Det er virkelig en tradisjon vi kan være stolte av og som man kan bruke som inspirasjon til kakebordet! Lag søte muffins med seigmenn til 17. mai, de er supergode og enkle å lage – praktisk for de som må tidlig opp til flaggheising. Oppskriften gir 12-14 muffins.

17 Mai muffins med seigmenn gir deg assosiasjoner til barnetoget. Det er virkelig en tradisjon vi kan være stolte av og som man kan bruke som inspirasjon til kakebordet! Lag søte muffins med seigmenn til 17. mai, de er supergode og enkle å lage – praktisk for de som må tidlig opp til flaggheising. Oppskriften gir 12-14 muffins.

Slik gjør du:

  1. 1Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret i terninger så det raskere får romtemperatur. Sett stekeovnen på 200°C (ved varmluft 190°C).
  2. 2Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.
  3. 3Sett frem 12 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.
  4. 4Visp det myke smøret, kremosten og glasurmiksen til ostekrem godt sammen. Visp kraftig med en mikser til blandingen er luftig og myk.
  5. 5Fordel glasuren på muffinsene ved bruk av en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen. Pynt med seigmenn og flagg.

Produkt

Tips 2

Har du ikke muffinsbrett vil det være lurt å bruke to former.

Tips 1

TORO Lyse Muffins er glutenfri.