17.mai brownies

17.mai er rett rundt hjørnet. En dag de fleste barn og voksne forbinder med kos og søte kaker. Utgangspunktet for denne herlige kaken er brownies. Kaken dekkes så med deilig, myk sjokoladekrem før den pyntes med friske bær og krem i Norges flagg. Noen har kaker de alltid baker til store anledninger, mens andre prøver gjerne nye oppskrifter. Å bake nye kaker trenger ikke bety hodebry og mislykkede forsøk. Denne oppskriften gjør det nemlig enkelt å lykkes med 17.mai kaken. Du kan bake brownies dagen i forveien og konsentrere deg kun om pyntingen på selve dagen. Slik kan du kose deg og pynte med en morgenkaffe og senkede skuldre. De fleste har store forventninger til 17.mai kaken, men det betyr ikke at det er vanskelig å møte forventningene. I kakeverden er det faktisk ikke slik at det som er vanskeligst å bake blir det beste. Det som er så herlig med Brownies Langpanne, i tillegg til at den er fantastisk god, er at den er perfekt til store anledninger som 17.mai. Kaken er tilpasset en langpanneform og er derfor til glede for mange gjester. Oppskriften er enkel og gir et garantert vellykket resultat. Men vær obs, den kommer til å forsvinne i en fei, det blir trolig ikke en smule igjen

60 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose Brownies Langpanne

2 stk egg

1,5 dl vann

150 g smeltet smør

Glasur:

240 g melis

100 g romtemperert smør

4 ss bakekakao

200 g naturell kremost

Pynt:

1 beger blåbær

3 beger bringebær

2 beger jordbær

1 beger rips

•Krem på sprøyteflaske (eller lag selv) •Norske flagg til pynt (om du vil)

Fremgangsmåte

1. Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt. Dette er essensielt for å unngå klumper i glasuren. Skyll bærene godt og la de tørke på litt kjøkkenpapir. Lag et kryss med blåbærene. Pynt så med krem langs hver side av blåbærene. Du lager en-og-en kremtopp. Hold kremen loddrett og trykk forsiktig. Slipp opp. (Øv gjerne på et papir før du gjør det direkte på kaken). Del jordbærene i to eller fire og fordel rundt på kaken. Pynt så med bringebær og legg på rips helt tilslutt

2. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

3. Fordel deigen i en langpanneform på ca. 30×37 cm. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i 20 - 30 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg godt med mot slutten av steketiden. (Har du ikke en form på den størrelsen kan du bruke den du har i ovnen, enten ved å lage gjerder med aluminiumsfolie for å få riktig størrelse eller bruke hele formen og redusere steketiden med ca. 5 minutter).

4. Avkjøl kaken i formen. Mens kaken avkjøles lager du glasuren

5. Bland melis og bakekakao og tilsett det myke smøret. Bland godt med en visp til det korner seg. Tilsett så kremosten. Fordel glasuren over den avkjølte kaken ved hjelp av en slikkepott. (For ekstra luftig glasur kan du bruke kjøkkenmaskin med visp, da får du maksimalt med luft inn i glasuren så den blir myk og luftig)

6. Skyll bærene godt og la de tørke på litt kjøkkenpapir. Lag et kryss med blåbærene. Pynt så med krem langs hver side av blåbærene. Du lager en-og-en kremtopp. Hold kremen loddrett og trykk forsiktig. Slipp opp. (Øv gjerne på et papir før du gjør det direkte på kaken). Del jordbærene i to eller fire og fordel rundt på kaken. Pynt så med bringebær og legg på rips helt tilslutt.

Tips: