• slider-image

    Om TORO

    Det er over 70 år siden TORO kom på markedet. Her kan du lese litt om det fantastiske eventyret som startet i Bergen med buljongterningen i 1946.

1946

TORO-eventyret starter i Bergen med kjøttbuljongterningen

Buljongterningen var basert på importert kjøttekstrakt av storfe, og merket fikk dermed det assosierende navnet TORO. TORO er spansk for okse eller tyr, kort og greit å oppfatte og lett å uttale på de fleste språk.

1959

Suppeposen gjør sitt inntog

Den første suppeposen Grønnsakssuppe ble lansert.

1961

I 1961 kom Tomatsuppen, som fortsatt 
er en bestselger i dag!

1964

Videre fulgte Bergensk Fiskesuppe tre år senere. Dette var faktisk verdens første fiskesuppe på pose. Etterspørselen etter fiskesuppen ble så stor, at man måtte fly ned til Sveits for å hente ny emballasje like etter lansering. Utenfor Nøstegaten, hvor suppe ble produsert, skal det ha vært lang kø av biler som kom for å hente mer forsyning av den populære fiskesuppen.

1968

TORO begynner å produsere saus

I 1968 begynte TORO å produsere saus, og hele 10 ulike sauser ble lansert de to første årene. Mange vil si at TORO har satt standarden for hvordan bearnaisesausen skal smake for det norske folk!

1970

Eksotiske smaker introduseres

TORO har alltid vært tidlig ute med å introdusere mat fra hele verden. Allerede tidlig 70-tallet ble det lansert gryter med smak fra både India, Italia og Mexico. Sistnevnte er en variant som fortsatt lever sine glansdager i dagens butikker.

1980

TORO hjelper forbrukerne å bake

Glutenfrie varer har blitt et hett begrep de siste årene. Allerede i 1980 kom TORO med sine første varianter av glutenfrie brød og kaker.

1988

1988 kom de gule TORO posene med Krumkaker, Pannekaker og Vafler i butikkene. Den populære Sjokoladekaken, de fleste kjenner igjen fra barneselskaper, ble lansert i 1990.

2007

I 2007 satset TORO på kjølte varer, og lanserte TORO 
Velbekomme-retter.

2016

Et av de nyeste tilskuddene i TORO-familien er Fersk GrønnsaksPasta, som er pasta med 40 % grønnsaker.

2017

Lansering av Bare Bra

I 2017 ble Bare Bra, en helt ny serie produkter fra TORO, lansert. Produktene er laget for at de skal være like gode som de er sunne. Alle produktene er helt uten tilsatt sukker, og laget med sunne, smaksrike og helt naturlige råvarer