}

Sjokoladefondant

Nyhet

Sjokoladefondant er en fyldig, lun og smakfull dessert med ekte belgisk sjokolade.

  • expand collapse

    Næringsinnhold

    Per porsjon 70 g

    Per 100 g

    Energi

    1283 kJ

    1833 kJ

    Energi

    307 kcal

    439 kcal

    Fett

    18 g

    26 g

    Hvorav:

    - Mettede fettsyrer

    3,4 g

    4,9 g

    Karbohydrat

    29 g

    42 g

    Hvorav:

    - Sukkerarter

    22 g

    32 g

    Protein

    4,6 g

    6,6 g

    Salt

    0,35 g

    0,5 g

    Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen på produktet. Svært allergiske personer bør være forsiktige med alle matvarer som lages av flere ingredienser. Risikoen for at en matvare inneholder spor av ingredienser fra en annen produksjon kan aldri helt utelukkes.

  • Ingredienser

    sukker, belgisk sjokolade 27 % (kakaomasse, sukker, dekstrose, emulgator (soyalecitin)), hvetemel, fettredusert kakao, hevemiddel (bakepulver (kalsiumfosfat, natriumkarbonat)), rapsolje. Kan inneholde spor av melk.

  • Tilberedning

    Standard tilberedning

    1.Sett stekeovnen på 200°C (over- og undervarme).
    2.Bland sammen 2 egg og 100 g smeltet avkjølt smør eller 1 dl flytende margarin. Tilsett begge posene og rør godt sammen.
    3.Fordel røren i 6 smurte ildfaste porsjonsformer (f.eks. kaffekopper, porselensformer eller tykke muffinsformer)
    4. Stek på midterste rille i ca. 8-10 minutter.
    Følg med mot slutten av steketiden da den kan variere i forhold til type ovn og størrelse på porsjonsformene. Fondanten er ferdig når den har stivnet langs kanten og kjernen fortsatt skjelver når man dytter forsiktig på formen.
    5. Server i formen eller hvelv ut på tallerken.

    3 porsjoner:
    Følg tilberedningen over, men bruk kun en pose og tilsett 1 egg og 50 g smeltet smør eller ½ dl flytende margarin. Fordel i 3 porsjonsformer.
    Tips
    For lettere å hvelve fondanten ut på tallerken, klipp til bakepapir og legg i bunnen av den smurte formen. La fondanten hvile ca. 5 min etter steking. Skjær rundt kanten av formen og hvelv den over på en tallerken.

  • Allergener

    Ja

    Nei

    Selleri

    Egg

    Fisk

    Gluten

    Melk

    Sennep

    Nøtter

    Peanøtter

    Lupin

    Bløtdyr

    Sesamfrø

    Skalldyr

    Soya

    Sulfitt

    JA: Allergenet inngår i produktet
    NEI: Allergenet inngår ikke i produktet

    TYPE GLUTEN
    Hvete

    KAN INNEHOLDE SPOR AV
    Melk

  • Holdbarhet og oppbevaring

    Oppbevaring etter åpning: Tørt og ikke over normal romtemperatur.