Glutenfritt-fiberrikt-brød-22477.jpg

Glutenfritt fiberrikt brød uten melk, hvetestivelse og egg

  • Dessert & bake
  • 90 minutter
  • 1 porsjon
  • Glutenfritt

Glutenfritt fiberrikt brød er markedets mest fiberrike glutenfrie melmiks. Høyt fiberinntak er viktig og anbefalt for alle og for dere som ikke tåler gluten er dette et viktig supplement til kostholdet.

Tilberedning

BRØD 1 pose TORO Glutenfritt fiberrikt brød 1/2 pk gjær 6 dl vann

  1. Ha væsken (ca. 37 °C) i en bolle og løs opp gjæren. Tilsett posens innhold og elt deigen 5 minutter i kjøkkenmaskin.

  2. Ha deigen i smurt brødform (1,5 liter). Glatt ut overflaten med våt slikkepott, prikk og pensle med olje, melk eller smør.

  3. Dekk til og la den heve på et lunt sted ca. 30 minutter

  4. Stek på nederste rille ved 210 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.

    Tips: Melk kan erstatte deler av vannet. Melk er næringsrik og gir fin stekeskorpe.

Ingredienser og næringsinnhold

Ingredienser

Stivelse (mais, potet, ris), quinoa, sukkerroefiber, havregryn (glutenfrie, <20 ppm gluten), risbakemel, fiberhusk, solsikkekjerner, potetfiber, stabilisator (E415, E464, E466), rapsolje, salt.

Nettovekt

401 g - gir 1 brød (ca. 850 g)

Næringsverdier

Pr. 100 g tilbredt brød Pr. porsjon (1 skive, 30 g) tilberedt brød % GDA* - 30 g
Energi 708 kJ (167 kcal) 212 kJ (50 kcal) 2 %
Fett 2,4 g 0,7 g 0
- her av mettet 0,3 g 0,1 g 0
Karbohydrat 29,4 g 8,8 g 3 %
- her av sukker 0,6 g 0,2 g 0
Fiber 8,5 g 2,6 g 10 %
Protein 2,8 g 0,8 g 1 %
Salt 0,2 g 0,1 g 1 %