Superrissalat med parmesan & cherrytomater

Start med å koke superris. Dette er en perfekt salat å ha ved siden av grillmat eller ha med på piknik. Til salaten trenger du bare litt kjøtt eller fisk ved siden av, og gjerne litt dressing - så er måltidet komplett. Prøv gjerne Idun Balsamico dressing.

20 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

400 g TORO Superris med quinoa, bokhvete og sortøyebønner

75 g parmesan eller lignende ost

1 stk brokkoli

1 stk rødløk

1 boks mais

1 beger cherrytomater

1 stk avokado

1 håndfull ruccola

1 hode crispisalat

En håndfull ruccola
Et hode cripssalat

Fremgangsmåte

1. Parmesan stekes ved 200° C i 8-10 min på midterste rille.

2. Start med å koke superris som anbefalt på pakken. La den avkjøle.

3. Riv parmesanosten grovt, rett på et bakepapirkledd stekebrett. Fordeles utover og stekes som angitt. Følg med, osten er bedre litt lys enn mørk. La den avkjøle på papiret.

4. Riv alltid salaten, ikke bruk kniv. Da vil salaten holde seg lenger sprø. Skylles i iskaldt vann og la den renne av. Bruk salatslynge om du har.

5. Del brokkoli i små buketter og kok dem så vidt i lettsaltet vann. Skjær rødløken i spisser og del tomatene i to. Del avokadoen i også to, fjern steinen og løft ut kjøttet med en skje. Skjæres i biter.

6. Ha salaten i et stort fat og bland den med superrisen og alt det andre. Til slutt knuser du lett i hånden den stekte osten, blander litt i salaten - men legger det meste på toppen. Husk dressing og ev brød.

Serveres med:

Idun Balsamico dressing