Pannekaker med blåbærsyltetøy

Gleden er alltid stor når pannekaker står på menyen, enten det er til frokost, middag eller dessert. Visste du at mange norske barnefamilier har pannekaker til middag på torsdager? Det er nesten blitt den nye fredagstacoen. Noen nyter pannekakene som dessert etter suppen, noen med bacon, men de aller fleste med blåbærsyltetøy til. Det er nok noe nostalgisk over hjemmelagde pannekaker, noen minner som vekkes fra en var liten, kanskje? Det er i hvert fall ikke rart, for det er jo sååå godt! Både liten og stor nyter nystekte pannekaker, og aller best er de med blåbærsyltetøy! Oppskriften gir ca. 15-20 pannekaker (avhengig av hvor tykke du liker de)

30 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose TORO Pannekaker familiepakning

12 dl vann

250 g blåbær

Smør til steking. Sukker (smak selv til hvor søtt du vil ha syltetøyet)

Fremgangsmåte

1. Bland posens innhold med 12 dl vann og rør til en jevn og glatt røre.

2. Bruk smør til steking og vent til pannen er ordentlig varm før du begynner. Stek pannekakene en etter en. Når alle pannekakene er ferdig stekt lager du blåbærsyltetøyet.

3. Mos blåbærene med en gaffel og rør inn sukkeret. Server pannekakene med det hjemmelagde blåbærsyltetøyet.

Tips:

Du kan også bruke TORO Pannekaker (liten pakning); husk da å tilpasse vannmengden.