}

Ovnsbakt torskefilet med rødvinssaus og lun blomkålsalat

Torsken her har virkelig godt følge av en fantastisk rødvinssaus! Prøv den lune blomkålsalaten til. For det lille ekstra, dryss gjerne noen biter sprøstekt bacon over det hele.

30 min

Ingredienser

( 6 porsjoner )

1 kg torskefilet, skinn og benfri

1 ts tørket timian (ev. 1 klype frisk)

6 stk skiver sitron

3 ss olivenolje

Lun blomkålsalat::

1 stk blomkål

1 stk rødløk

3 ss smør/olje til steking

200 g fersk spinat

1,5 dl hasselnøtter (ev. pinjekjerner el. solsikkefrø)

2 stk hvitløkbåt

Saus::

2 stk sjalottløk

1 ss smør

1 beger Smaksrik base til rødvinssaus

2 ss flytende honning

1 ss kaldt smør

smak til med litt salt og kvernet sort pepper

Fremgangsmåte

1. Torsken tilberedes i ovn ved 200 °C, 8-10 min eller til den flaker seg.

2. Del torsken i stykker og ha den i en smurt ildfast form. Dryss over timian, salt, pepper og legg på ½ sitronskiver. Drypp over olivenolje og stek torsken i ovn som angitt.

3. Lun blomkålsalat: Del blomkål i buketter og rødløk i tynne båter. Stek det i en varm panne med smør ev. olje til det er gyllent. Tilsett hvitløk i skiver, grovhakkede nøtter og spinat. La det surre i pannen til spinaten begynner å falle sammen. Smak til med salt og pepper.

4. Rødvinssaus: Surr finhakket løk i kjele med litt smør. Tilsett vann og rødvinssausbasen, kok opp. La sausen småkoke i 3 min, rør av og til. Smak til med honning. Rør inn smør rett før servering.

Tips: