Søtpotetsuppe med superris

Prøv en herlig vegetarsuppe som metter godt! Om du ikke ønsker vegetar, tilsett stekte kylling- eller baconbiter, eller prøv med chorizo.

20 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

500 g søtpotet

100 g gulrøtter

1 stk løk

2 stk hvitløksbåter

2 ts frisk ingefær

2 ss soyaolje

4 ts thai red curry paste

3 ss Kikkoman Soyasaus

4 dl kokosmelk

5 dl vann

1 stk TORO Grønnsakbuljong blokk

På toppen:

250 g TORO Superris med quinoa, bokhvete og sortøyebønner

1 stk rød paprika

1 håndfull persille

salt & pepper etter smak saften fra 1/2 lime

Fremgangsmåte

1. Start med å koke superris som anbefalt på pakken.

2. Skrell søtpoteter og gulrøtter og kutt alt i biter. Finhakk løk, hvitløk og riv ingefær.

3. Ha litt olje i varm gryte og tilsett søtpotet, gulrot og løk. La dette frese i ca 2 min, rør om. Bland inn hvitløk og ingefær. La det frese med et lite minutt.

4. Vend inn currypaste og tilsett soyasaus. Hell over kokosmelk og vann, smuldre i buljongen. La grønnsakene småkoke i ca. 20 min, til de er møre. Kjør det hele glatt med en stavmikser eller i en foodprocessor. Kok opp suppen og smak til limesaft, ev. salt og pepper.

5. Topping: Bland superris med hakket persille og små biter med paprika. Dryss over suppen ved servering. Ha litt ekstra rismiks ved siden av, så du kan fylle på i suppekoppen underveis