Søtpotetsuppe med superris

Prøv en herlig vegetarsuppe som metter godt! Start med superris, og kok den som anbefalt på pakken, ca. 20 min. Om du ikke ønsker vegetar, tilsett stekte kylling- eller baconbiter, eller prøv med chorizo.

20 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

500 g søtpotet

100 g gulrøtter

1 stk løk

2 stk hvitløksbåter

2 ts frisk ingefær

2 ss soyaolje

4 ts thai red curry paste

3 ss Kikkoman Soyasaus

4 dl kokosmelk

5 dl vann

1 stk TORO Grønnsakbuljong blokk

På toppen:

250 g TORO Superris med quinoa, bokhvete og sortøyebønner

1 stk rød paprika

1 håndfull persille

salt & pepper etter smak
saften fra 1/2 lime

Fremgangsmåte

1. Start med å koke superris som anbefalt på pakken.

2. Skrell søtpoteter og gulrøtter og kutt alt i biter. Finhakk løk, hvitløk og riv ingefær.

3. Ha litt olje i varm gryte og tilsett søtpotet, gulrot og løk. La dette frese i ca 2 min, rør om. Bland inn hvitløk og ingefær. La det frese med et lite minutt.

4. Vend inn currypaste og tilsett soyasaus. Hell over kokosmelk og vann, smuldre i buljongen. La grønnsakene småkoke i ca. 20 min, til de er møre. Kjør det hele glatt med en stavmikser eller i en foodprocessor. Kok opp suppen og smak til limesaft, ev. salt og pepper.

5. På toppen: Bland superris med hakket persille og små biter med paprika, og dryss over suppen ved servering. Ha litt ekstra rismiks ved siden, så du kan fylle på i suppekoppen underveis