Hamburgere med Bearnasie

Lag dine egne burgere eller kjøp ferdige. Dette er knallgodt!

20 min

Ingredienser

( 6 porsjoner )

Lag hamburgere::

800 g kjøttdeig, uten salt

1 stk liten løk, finhakket

2 stk egg

3 ss potetmel

0,5 ts sort pepper

1 dl soyasaus

Bearnaise::

1 beger Smaksrik base til bearnaise

1,5 dl vann

2 dl melk

75 g smør

Fremgangsmåte

1. Hamburgere: Ha kjøttdeig, løk, egg, potetmel, pepper og soyasaus i en bolle og rør og kna det godt sammen. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker, som igjen klemmes ut til 6 store burgere. Stekes i en varm stekepanne med litt smør/olje, ca 1-2 min på hver side.

2. Bearnaise: Ha basen i en kjele, tilsett vann og melk. Kok opp under omrøring. La sausen koke 1 minutt mens du rører av og til. Pisk inn smør og pisk godt til du får en luftig saus. Ikke kok sausen etter smøret er rørt inn.

3. Del burgerbrødene i to. Bruker du hamburgerbrød, blir det ekstra godt når du toaster det i brødristeren. Start med bunnen, legg salat oppå. Fortsett med tomat, sylteagurk og rødløk, deretter burger og bearnaise. Legg brødet på toppen av burgeren, gap høyt og kos deg!

Serveres med:

frisk salat

3 tomater

noen skiver sylteagurk

1 rødløk

6 hamburgerbrød

Tips: