Friske, sommerlige blåbærmuffins

Muffins er for alle! Selv om muffins er en stor favoritt hos mange barn, er den også veldig populær hos voksne. Det er utrolig hvordan cupcakes tok av for noen år tilbake. Cupcakes er jo faktisk muffins med fluffy frosting, dekket under et amerikansk navn. Kjært barn har mange navn! Disse blåbærmuffinsene er himmelsk gode både med og uten glasur, så her står du selv fritt til å velge. Til noen anledning føles frosting som det eneste riktige, mens til hverdagskosen dropper man den kanskje? Blåbærene som er brukt i kremostglasuren gir en fin farge og deilig smak, de er rett og slett prikken over i’en for friske, sommerlige blåbærmuffins.

20 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

1 pose TORO Lyse muffins

1,5 dl vann

100 g smeltet smør/margarin

125 g blåbær

16 stk små muffinsformer

Blåbærfrosting:

1 ss frosne blåbær, tint

80 g naturell kremost, romtemperert

125 g melis

50 g smør, romtemperert

2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta ingrediensene som skal være romtempererte ut av kjøleskap/fryser.

2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Skyll bærene og tilsett i deigen helt til slutt. Bruk en slikkepott og vend blåbærene forsiktig inn.

3. Sett frem 16 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Pass på så du får med blåbær i hver form. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles. (Blåbærmuffinsene er supergode også uten glasur, så her er valget ditt).

4. Visp det myke smøret, vaniljesukker og melis godt sammen. Mos blåbærene godt med en gaffel og tilsett i blandingen . Visp til blandingen er luftig og myk. Fordel glasuren på muffinsene ved bruk av en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen. Pynt med friske blåbær om du vil.

Tips:

Har du ikke muffinsbrett vil det være lurt å bruke to former.