Chili con carne-taco

Taco i ny forkledning med chili con carne! Denne er med litt ekstra godt krydret kjøttmiks og med herlig mangosalsa til.

25 min

Ingredienser

( 4 porsjoner )

500 g karbonadedeig eller kjøttdeig

2 ss olje

1 stk paprika

400 g hakkede tomater

2 dl vann

1 beger Smaksrik base til chili con carne

400 g røde bønner

1 stk liten boks mais

Tilbehør:

4 stk tomater

2 stilker vårløk

1 pose salatmix

1 pk tacolefser

100 g revet ost

1 glass tacosaus

1 boks guacamole

Mangosalsa:

1 stk moden mango

0,5 stk lime

0,5 stk rød chili

1 kvast frisk koriander

Forvarm ovnen til 200 °C.

Fremgangsmåte

1. Stek kjøttdeig i litt olje. Kutt paprika i biter og tilsett i pannen. Stek videre i 1-2 minutter. Ha i hakkede tomater, vann og chili con carnebasen. Kok opp under omrøring og la den småkok i ca. 10 minutter. Bland inn godt skylte bønner og mais mot slutten av koketiden.

2. Skjær grønnsakene i passende biter og ha dem i serveringsskåler.

3. Mangosalsa: Fjern skall og sten på 1 moden mango. Kuttes i små biter eller kjøres lett med stavmikser. Ha i saften fra ½ lime (ev. sitron) og bland godt. Finhakk ½ rød chili og en kvast frisk koriander, og rør inn. Smak til med salt og pepper.

4. Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie og varm i ovnen i noen minutter. Eventuelt bruk en mikrobølgeovn, men pakk dem da inn i et kjøkkenhåndkle.

5. Ved servering: Ha chili con carneblandingen og resten av garnityret i separate boller, og middagen er klar!