• slider-image

    Sauser til juleribba

    Her gir vi deg oppskrifter på noen deilige sauser du kan prøve til ribba.

Sausen gjør susen

Juletid er ribbetid – og vi klarer ikke å la være å nyte ribbe opptil flere ganger i desember. Ribbe er tradisjonell norsk julemat, og sjysaus er et selvskrevent tilbehør. For å få en velsmakende vri på julemiddagen kan du enkelt sette ditt personlige preg på TORO Sjysaus.

Slik lager du tre gode sauser til ribbe

Start med kraften: Ha litt grønnsaker i langpannen sammen med ribba når den stekes.
Grovhakk 1 løk og 2 gulrøtter, tilsett en bit selleri- eller persillerot og et par hvitløksbåter. Legg ribba i langpannen og hell i vann.

 

Trykk på bildene under for spennende oppskrifter

Trykk for oppskrift

(4-6 porsjoner)

1 pose TORO Sjysaus
3 dl kraft fra langpannen eller vann
2 ss Nora Eplegelé
2 ts worcestershiresaus
Pepper etter smak

1. Hell posens innhold i en kjele.
2. Sil kraften fra langpannen du har stekt ribba i.
Tilsett kraften, ev. litt vann og kok opp under omrøring.
La sausen småkoke i 5 minutter. Rør av og til.
3. Tilsett og smak til med eplegele, worcestershiresaus og nykvernet pepper.

Ribbe med følge av lune røde eplebåter på serveringsfatet er supert tilbehør, spesielt om du velger denne nydelige sausen.

Trykk for oppskrift

(4-6 porsjoner)

1 pose TORO Sjysaus
3 dl kraft fra langpannen eller vann
2 ss sweet chilisaus
1-2 ss soyasaus

1. Hell posens innhold i en kjele.
2. Sil kraften fra langpannen du har stekt ribba i. Tilsett kraften, ev. vann og kok opp under omrøring.
La sausen småkoke i 5 minutter. Rør av og til.
3. Tilsett og smak til med sweet chilisaus og soyasaus.

Ha gjerne herlig mangobiter på serveringsfatet, og dryss noen granateplekjerner over.

Trykk for oppskrift

(4-6 porsjoner)

1 pose TORO Sjysaus
3 dl kraft fra langpannen eller vann
1 stjerneanis
3-4 nellikspiker
1 ts Idun Grov sennep

1. Hell posens innhold i en kjele.
2. Sil kraften fra langpannen du har stekt ribba i. Tilsett kraften, ev. vann og kok opp under omrøring.
La sausen småkoke i 5 minutter med stjerneanis og nellikspiker. Rør av og til.
3. Tilsett og smak til med sennep.

Ha appelsin som tilbehør på ribbefatet, den nydelige smaken er forfriskende sammen med julematen.


 

Ribbe med sprø svor

Det finnes mange måter å steke ribbe på. Her gir vi deg tips hvordan du får saftig ribbe med den beste svoren. 

Se oppskrift