Buljong er hemmeligheten bak den gode smaken

Buljong er et lite, men svært anvendelig basisprodukt som alle bør finne plass til i kjøkkenskapet. Da er du alltid forberedt når du skal lage en god middag, enten det er til hverdags eller til fest. Pass derfor på at du ikke glemmer TORO buljong når du er i butikken og handler neste gang. Det er et lite produkt som derfor er lett å overse.

Det er ikke uten grunn at TORO buljong har vært den foretrukne buljongen her til lands siden 1946. Den er laget på gode råvarer, er selve symbolet på den gode norske smaken, og passer perfekt som base i blant annet supper, sauser og gryteretter.

Det kan være lurt å ha både grønnsak-, okse-, kylling- og fiskebuljong, slik at du har en god variasjon av smaker tilgjengelig til ulike matretter.

I mange tilfeller kan buljongen også tilføre en deilig smak til ellers smakløs tilbehør. Ved å erstatte vann med utblandet buljong vil du få en ekstra smak til maten. Dette gjelder for eksempel dersom du skal koke pasta, ris, couscous, poteter og grønnsaker. Buljongen vil sette god smak til råvarene og gi deg en friskere smaksopplevelse, til hverdags og fest. Husk at buljong også inneholder salt, så du trenger ikke å tilsette ekstra salt i kokevannet.

Ønsker du å piffe opp dine middagsretter har du et soleklart ess i ermet med buljong. TORO-kokk Kenneth Melsom-Johansen anbefaler for eksempel at du prøver deg på en fargerik og smakfull ris, tilsatt grønnsaker og peanøtter, basert på en god TORO Grønnsakbuljong.

Grønnsaks- og nøtteris med buljong

(4 personer)
Fargerik og smaksrik ris, anbefales!

1 gulrot
½ sellerirot
1 hvitløkbåt
1 terning TORO Grønnsaksbuljong
4 porsjoner ris
50 g peanøtter, uten salt
1 håndfull persille

1. Skrell grønnsakene og kutt dem i små terninger. Kok opp vann etter anvisning på rispakken. Bytt ut saltet med 1 grønnsaksbuljongterning.

2. Tilsett ris og grønnsaker når vannet koker. Kok ris med grønnsaker som angitt på pakken, og dryss over hakkede peanøtter og finhakket persille før servering

-